Köpa konst online

Under senare år har det blivit vanligare att köpa konst online, och du kan även få din konst värderad på nätet. Tänk så skönt det är att sitta vid din dator, jämföra konst och beställa nya tavlor. I och med internet har detta blivit möjligt och det är positivt för de som bor långt bort från de stora konstsalongerna som ofta ligger i storstäderna. Det finns olika sidor du kan besöka, allt från de som vänder sig till dig som nybörjare som vill lära dig mer om konst, till dig som redan är kunnig inom konst och letar efter att investera i dina köp. Du kan här nedan läsa om några sidor på nätet där du kan köpa konst.

Tradera

Hos Tradera kan du genom traditionell budgivning klicka hem den konst du är intresserad av att köpa. Du kan smidigt googla på konstnären du är intresserad av och bilda dig en uppfattning vad för slags konst han/hon gör och var konstverken står i pris. Då kan du hänga med i budgivningen tills du upptäcker att budet som ligger uppe är högre än vad konstverket egentligen är värt.

Blocket

Med över fem miljoner besökare varje vecka är Blocket Sveriges största köp- och säljmarknad på nätet. För dig som letar efter en speciell tavla eller något annat verk av en viss konstnär, är chansen stor att den dyker upp på Blocket.

NOA Gallery

Denna nylanserade internetsida vill öka kunskapen om konst, bygga upp ett intresse för besökarna, och på så sätt få flera kunder som köper konst på nätet. NOA Gallery vill att konsten ska bli mer tillgänglig för en bredare publik, till exempel nya kunder som börjat intressera sig för konst och även för sådana som redan är konstkännare sedan länge. NOA Gallery kommer att inleda ett samarbete med Storytelling, detta eftersom de är en del av Bonniers News, som även äger Storytelling, och de vill berätta vad det är för skillnad mellan screentryck och litografi, och vad numrering betyder.

En självklart forum

NOA Gallery har konst som är noga utvalt och de gör det smidigt för dig att köpa konst från många olika konstnärer. Du väljer själv om du vill köpa en tavla med eller utan ram, det är du som bestämmer. När du köper konst hos NOA Gallery betalar du snabbt och säkert med Klarna. När du kommer till kassan är faktura den förvalda betalningsmetoden, men du kan givetvis betala på andra sätt, som Klarna konto, bankkort, banköverföring genom internetbanken eller genom direktbetalning där du legitimerar dig med ditt BankID.

Artely

Sveriges ledande galleri online är Artely, som är ombud för några av Sveriges mest kända och spännande konstnärer. På Artely finner du intressanta och starka konstnärer som sticker ut lite extra. Du kan i lugn och ro titta på konst online och när du bestämt dig, får du verket levererat direkt hem till dig. Hos Artely hittar du originalkonst i exklusiva utgåvor som även är signerade av konstnären. Betalar gör du genom Klarna och vill du först få hem konstverket innan du betalar, går det bra. Artely säljer också dyrare konst, med ett pris från 20 000 kronor och uppåt, och konstnären sätter sitt eget pris.